Kia avaldab tootmisse mineva uue Sorento Plug-in Hybridi elektrilise sõiduulatuse ja emissioonikoguse.

  • Uue Sorento Plug-in Hybridi tootmine algab Koreas
  • Täiselektriline ekvivalentne sõiduulatus kuni 57 kilomeetrit ja linnasõidul kuni 70 kilomeetrit
  • Eriti keskkonnasäästlik linnamaastur toodab tavakasutusel kõigest 38 g/km CO2
  • Ostjad saavad ligipääsu uuele KiaCharge teenusele, mis pakub rohkem kui 160 000 laadimispunkti üle Euroopa
  • Nutikalt paigutatud ajam loob piisavalt ruumi seitsmele reisijale
  • Euroopas müügil 2021. aasta algusest seitsmeaastase 150 000 km garantiiga

Kia avaldas Koreas tootmisse mineva uue Sorento Plug-in Hybridi täiselektrilise sõiduulatuse ja emissioonikoguse.

Täissuuruses seitsmekohaline linnamaastur pakub 13,8 kWh akupaki ühe laadimisega 57 km täiselektrilist ekvivalentset sõiduulatust (EAER, WLTP*). Lisaks suudab see linnas enne turbolaadimisega bensiinimootori sekkumist läbida ühe laadimisega kuni 70 kilomeetrit (linnasõidu EAER). Tänu sellele saavad juhid suure osa oma igapäevastest sõitudest teha emissioonivabalt elektri jõul.

Pistikuhübriidajam võimaldab ka Sorento ajaloos kõige madalamat CO2-emissiooninäitajat. Heitekogusega kõigest 38 g/km (WLTP, kaalutud keskmine**) on uus Sorento üks kõige keskkonnasäästlikumaid sõidukeid oma klassis.

Lisaks saavad Kia Sorento PHEV omanikud kasutada autotootja uut KiaCharge teenust. See annab ühe kaardi ja rakenduse abil ligipääsu 160 000 laadimispunktist koosnevale üleeuroopalisele avalikule laadimisvõrgustikule. KiaCharge pakub elektriautode ja pistikuhübriidide omanikele nende laadimisvajaduste põhjal atraktiivseid mõistlikke laadimistasusid, mis arveldatakse igakuise arvega ja kaob vajadus mitmete erinevate laadimiskontode järele.

Suur jõudlus, emissioonivaba sõit

Kia Sorento Plug-in Hybridil on võimekas 1,6-liitrine T-GDi (turbolaadimisega bensiini otsesissepritsega) mootor, mis toodab 180 hj ja 265 Nm. 67 kW ja 304 Nm tootva elektriajamiga koos pakub Sorento Plug-in Hybrid kombineeritult 265 hj ja 350 Nm, olles sellega seni võimsaim Euroopas müüdud Sorento.

Mootori ja ajamiga koos töötab suure mahutavusega 13,8 kWh liitiumpolümeeraku, mis hoolitseb Sorento Plug-in Hybridi märkimisväärse täiselektrilise sõiduulatuse eest. Pikematel sõitudel ühendab auto elektriajami ja sisepõlemismootori panuse. Veojõud suunatakse esiratastesse või vajadusel kõiki nelja rattasse läbi kiiresti käike vahetava kuuekäigulise automaatkäigukasti.

 

Lihtne kasutada, nutikalt paigutatud

Juhid saavad ajami olekul silma peal hoida 12,3-tollisel täisdigitaalsel näidikutepaneelil See võimaldab juhtidel kontrollida aku laetuse taset ja jälgida elektri- ja bensiinimootori jõu liikumist läbi ajami. Juhid saavad Kia uuenduslikul UVO „ühendatud auto“ platvormil põhineva teabe- ja meelelahutussüsteemi 10,25-tollisel puuteekraanil ka lähedalasuvaid laadimispunkte otsida.

Kia Sorento Plug-in Hybridi ajam on nutikalt paigutatud, et jätta maksimaalselt ruumi pagasile ja kuni seitsmele reisijale. Elektriajam paikneb tänu turbolaadimisega mootori kompaktsetele mõõtmetele mootori ja käigukasti vahel. Sorento akupakk paikneb juhi ja kaasreisija istmete all. Nelikveolise Sorento puhul on sadulakujuline akupakk kardaani kohal.

Sorento PHEV-i 67-liitrine kütusepaak asub teise istmerea juures põranda all, 3,3 kW laadija on peidetud pagasiruumi põhja alla.

Nende komponentide paigutus tähendab, et kõikidele reisijatele, ka kolmanda istmerea omadele, jätkub piisavalt ruumi nii jalgadele kui mugava isteasendi leidmiseks. See tähendab ka seda, et akupakk ei võta Sorento reisijate- või pagasiruumist osa enda alla, nagu kipub juhtuma paljude teiste pistikuhübriididega, mille puhul on tihti väärtuslikku pagasiruumi ohvriks toodud.

 

Tootmine on alanud, müük Euroopas algab juba 2021. aasta alguses

Uue Kia Sorento Plug-in Hybridi tootmine algas sel nädalal Koreas Kia Hwasungi tehases. Sorento Plug-in-Hybrid tuleb müügile 2021. aasta alguses ning sellele kehtib Kia tavapärane seitsmeaastane 150 000 km garantii. Garantii katab ka elektriajamit ja akupakki.