- Uuenenud Kia Rio ilmub avalikkuse ette 2014. aasta Pariisi autonäitusel
- B-segmendi Kia uuenduskuur andis värske ilme kerele ja salongile
- Täiustatud Rio sari jõuab Euroopas müügile 2015. aasta alguses

2. oktoobril toimuval 2014. aasta Pariisi autonäitusel esitleb Kia pidulikult uut täiustatud Kia Riot, mille arvukad uuendused aitavad säilitada maailmas ühe enimmüüduma auto konkurentsivõimet.

„Kia Rio oli 471 000 müüdud sõidukiga 2013. aastal meie kõige suurema läbimüügiga mudel ning Euroopa kolme enimmüüduma auto seas, mida tarniti 56 821 üksust. Mudelile tehtud uuendused on meie kaubamärgi seisukohast äärmiselt olulised,” kommenteeris Kia Motors Europe’i peatootmisjuht Michael Cole.

„Rio tohutu menu näitab, et meie disaineritel ja inseneridel õnnestus 2011. aastal B-segmendi väikeautode neljanda põlvkonna loomisel enamik selle omadusi välja töötada just sellisena, nagu vaja. Just need omadused, mis Rio niivõrd populaarseks teinud on, ka säilitatakse, kuid uuenduskuuri on läbinud 2014. aasta mudeli välimus ning värske ilme on antud sõiduki kerele ja salongile.

Kia Motors Corporationi ja Hyundai Motor Groupi presidendi ja peadisaineri Peter Schreyeri juhendamisel andis Rio disainimeeskond sõidukile uudse „tiigrinina” meenutava eesmise iluvõre ning värskendatud disainiga esipõrkeraua ja udutuled. Kolmes eri mudelis pakutavad (15-, 16- ja 17-tollised) uued valuveljed annavad Rio profiilile värske välimuse ning uuenduskuuri võtab kokku tagumine põrkeraud. Ka värvivalikusse oleme lisanud kaks viimistlusvarianti (Urban Blue ja Digital Yellow).

Rio salongi elavdavad nüüd kroomdetailid armatuurlaua nelja õhuava ümber ning uue disainiga helisüsteemi keskpaneel. Sarja liidritest EX-mudelitel on tekstiilviimistlus nüüd standardvarustuses, kuid Kia toob turule ka hallist kunstnahast polstriga variandi.

Kia Rio 2015. aasta mudeli lisavarustuses on nüüd DAB digitaalraadio ja Kia audiovisuaalne navigatsioonisüsteem (AVN) koos 7-tollise ekraaniga, veelgi parema töötluskiiruse ja kiirema marsruudi arvutamise funktsiooniga (süsteem saadaval olenevalt turust).

Olenevalt konkreetsest turust pakutakse uuenenud Riot Euroopas kuni nelja väga ökonoomse mootoriga, mille väljundvõimsus on 75 hj kuni 109 hj, mis kantakse esiratastele üle viie- või kuuekäigulise manuaalkastiga või neljakäigulise automaatkäigukastiga.

Rio uuenenud tooteseerias on kõik mootorid saadaval ka valikulise Kia teise põlvkonna intelligentse käivitus- ja seiskamissüsteemiga (ISG) (automaatne käivitus ja seiskamine, generaatori täppisjuhtimine ja uuendatud starterimonitor, samuti on paigaldatud sõidukile madala veeremistakistusega rehvid).

Kia Rio luukpäraga mudel on toodetud Euroopa turule Kia Sohari tehases Koreas. Täiustatud Kia Rio jõuab Euroopas müügile 2015. aasta alguses, saadavus eri riikides otsustatakse kohalikult.