Ajakirja Top Gear eestvedamisel valiti 2014 aasta alguses välja parimad sõiduautod Balti riikides. Mahtuniversaalide kategoorias võttis parima auto tiitli Kia Carens.

Eelmise aasta lõpus läbis 10 päeva jooksul 22 autot kolme Balti riigi suuremad linnad eesmärgiga selgitada välja esimest korda ajaloos parimad sõiduautod Balti riikides. Autosid hindasid mitte ainult autoajakirjanikud vaid ka autoajakirja lugejad ning suuremates linnades toimunud ürituste külastajad. Iga žürii liige hindas autosid 1-10 skaalal. Kia automargi poolt osales konkursil kaks autot: 7-kohaline mahtuniversaal Kia Carens ning sportauto Kia cee'd GT. Mahtuniversaalide klassis võitis Kia Carens tiitli tänu suurepärastele sõiduomadustele, säästlikule diiselmootorile ja väga heale standarvarustuse tasemele ning seda kõike hea hinna kohta.

"Meil on väga hea meel, et Kia Carens saavutas niivõrd hea tulemuse antud konkursil ja loodan, et saadud tiitel annab tulevastele klientidele kinnitust auto heast kvaliteedist." ütles Margus Ilus, Kia Auto müügijuht Baltimaades.

Kia Carens jõudis Baltikumi turule eelmise aasta suve alguses ning sai mitmete autoväljaannete poolt häid kommentaare tänu oma suurepärasele kvaliteedi ja hinna suhtele. Auto ei ole ainult avar ja peresõbralik vaid paistab silma ka heade sõiduomaduste ja turvalisuse poolest. Kia Carens on üks kahest Euroopa turul müüdavast MPVst mis on saavutanud maksimaalse 5-tärni tulemuse hinnatud NCAP turvalisustestis. Carens sai väga kõrgeid hindeid täiskasvanud kaasreisijate turvalisuse kategoorias (94%), laste turvalisuse kategoorias (76%), turvavarustuse kategoorias (81%) ja jalakäijate turvalisuse kategoorias (64%). Lisaks eelpool nimetatule annab kvalideedis kindlustunnet ka Kia 7-aastane garantii mis on pikim garantii mis turul pakutakse.

Fotol: Margus Ilus (vasakul), Kia Auto müügijuht Baltimaades võtmas vastu auhinda Ovidius Lukošiuselt, ajakirja "Top Gear" esindajalt Balti riikides.